Skip to main content

1963

Öppnade Biljardpalatset

Och har sedan dess varit en central mötesplats för Stockholmare i över 50 år.

  • Nils Poppe & Sigge Furst
  • Glada grabbar spelar biljard
  • Biljard och öl i alla tider
  • Finalbordet
  • White, Higgins och Mr X

Biljardpalatset är Stockholms största biljardhall och är ett anrikt ställe som slog upp sina portar 13 Oktober 1963. Biljardpalatset huserar i Biografen Strands gamla lokaler och startade ursprungligen med café, pool och carambole biljard och har i etapper utvecklats till dagens fullfjädrade nöjespalats med 2 välsorterade barer och restaurang. Vi erbjuder aktiviteter i många former såsom 28 biljardbord, 9 shuffleboard, 2 pingisbord, 2 carambolebord, dart, casino, flipperhall, sällskapsspel m.m. 

Kontakta oss

Om du har frågor om Biljardpalatset så var vänligen kontakta respektive nedan. Detta gäller inte allmänna frågor som öppettider, bokning mm.

Kvarglömt

Ring oss på 08 - 652 51 00 under dagtid eller maila direkt

Söker jobb

Maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. och lämna ditt CV, vi söker personal.

Drift

Maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du har frågor om driften av Biljardpalatset

Hemsida / Sociala Medier

Maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du undrar något om hemsidan eller vår närvaro på sociala medier

F.A.Q

Kan jag boka bord fredagar och lördagar?

Nej vi har bara dropp-in under dessa dagar. Boka biljard för söndag till torsdag gör på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vilken åldergräns gäller?
Efter klockan 17 är det 18 år som gäller alla dagar. Med målsman får alla under 18 vara kvar till 22:00. Med målsman anses att det är en vuxen i sällskapet. (Typ far, mor farförädrar etc, inte en bror eller en utomstående)
Om jag vill spela Shuffleboard?
Shuffleboard sköts av markören vid entrén.
Får jag ta med mig min hund?

Nej, p.g.a av allergi kan du inte ta med ditt husdjur.

Kan jag ta med mig mat och dryck?

Nej pga servingstillståndet tillåts ingen egen dryck eller mat.

Har ni Take-Away och kan jag ringa in min beställning?

Ja alla dagar men måste beställas på plats.

Har ni öppet som vanligt röda dagar?

Vi har öppet 363 dagar om året, endast stängt Julafton och Nyårsafton. Nyårsdagen öppnar vi 14.00. Övriga dagar öppet som vanligt

Viktiga dagar...

1962

29 januari

Filmen "The Hustler" (Fifflaren på svenska) med Paul Newman har premiär i Sverige. Det är startskottet för biljard i Sverige.

1963

13 Oktober

Biljardpalatset "En biljardhall i amerikanskt stil" öppnar på Sankt Eriksgatan 52 på 2 plan, med pool & carambole biljardbord av märket AMF.

1977

Återinvigningen med Raymond Cueleman (världens nr.1 alltime) besökte hallen och spelade mot Svenska stjärnor som Bo Sternberg och Mats Noren. SVT spelade in och det var fullt hus.

1978

Arrangerade Biljardpalatset det först SM i 14-1

1987

27 Februari

Filmen Color of Money har premiär vilket gör att poolbiljarden blir extremt populär i Sverige och övriga världen. Hallen är full varje kväll med spelsugna gäster.

1991

19 September

Våning 3 öppnar och formen för det moderna Biljardpalatset som vi ser idag tar sin början.

1997

Startades Stockholms Biljardsällskap SBS tävlingsverksamhet inom Pool och Carambole. Är en idag en av de största biljardklubbarna i Sverige

2002

21 November

Barer och restaurang öppnar

2015

15 Augusti

Shuffleboard och pingis har premiär på Biljardpalatset

2021

20 Mars

En rejäl ansiktslyftning av övre planet tar sin början och färdigställs under våren. Resultatet med en öppen, fräsch och luftig planlösning med ny modern bar uppskattas mycket av både gäster och personal.

2022

Sommaren

Shuffleboards flyttas upp till plan 2 och hela våningen får en uppfräschning. Samt vi får 4 nya Carambole board till plan 3 av märket Gabriels.

2023

Sommaren

En rejäl ansiktslyftning av plan 3 sker, Det byggs en helt ny stor bar och den gamla matsalen blir en fräsch ny lounge med härliga sittplatser.

2023

Hösten

Gamla pingisrummet på plan 3 byggs om till en ny häftig Dart-arena samt biljard avdelningen får 9 nya Gabriel bord. På plan 2 får flipperspelen lämna plats så att det byggs en ny stor sittavdelning med 60 platser.

2023

7-10 December

Firar vi 60-års jubileum med fantastiska tävlingar. Ett stort antal internationella deltagare kommer och deltar. En mycket lyckad tävlingshelg, som vi hoppas vi kommer arrangera igen senare.